favicon

Over mij

Ik hou van ontmoetingen waarin er wezenlijk contact is. Ontmoetingen waarin er tijd en aandacht is, er geluisterd en gedeeld kan worden, zijn ervaringen die je bijblijven. Ze zijn “voeding voor de ziel”. In deze maatschappij, die ingesteld is op “dat alles goed gaat”, op snelheid, prestatie en efficiëntie, ontbreekt het vaak aan de rust en de ruimte voor deze voeding. Daardoor ervaren veel mensen (onbewust) leegte of eenzaamheid.

Ik hoop met mijn ervaring, kennis en wijsheid een andere weg te laten zien, die ook mogelijk is, ook binnen deze maatschappij. Net even anders- en een wereld van verschil!

Wat anderen zeggen over mij:

“Je bent er voor me, luistert echt naar mij en ziet me echt”
“Bij jou moet ik niets, ik kan mezelf zijn”
“Je aanraking is zacht en liefdevol, dat heb ik nooit gekend”
“Je hebt me geleerd dat je ook zonder oordelen naar jezelf kunt kijken en meer waarneemt en accepteert wat er is”
“Door jouw behandeling voel ik beter wat wel en niet klopt voor me en durf ik meer voor mezelf te kiezen”

“Je zachte aanraking gaat heel diep, ergens binnen in me voel ik me heel erg gezien en voel dat er iets loslaat en ontspant”

“Je hebt me geholpen meer te vertrouwen in mezelf en in mijn lijf te durven zijn”

Zoals ik al zei, ik ben een zoeker. Ook persoonlijk had ik daar reden toe, rond mijn 20e merkte ik dat ik niet lekker in mijn vel zat, ik was onzeker, voelde me “niet goed genoeg”, had veel oordelen en was erg hard naar mezelf. Dat gaf veel druk, spanningen en onrust. Ik voelde ook dat ik mezelf niet was en zo ging ik zoeken naar mijzelf. Toen ik mijn gevoeligheid meer serieus ging nemen, kon ik gaan loslaten wat niet (meer) bij mij hoorde en ben gaandeweg mezelf geworden. Dat is een hele weg geweest. Maar… ik ben er!

Ik ben (zoveel mogelijk) mezelf, ook in mijn werk. Zo kun je mijn zachtheid en kracht tegenkomen, mijn ernst en humor, maar altijd met compassie en respect voor wie jij bent. 

Ik probeer aan te sluiten bij waar jij nu bent en je te begeleiden op je weg naar een betere relatie met jezelf en andere. Een weg die jij zo ver op mag gaan als jij wil, op jouw manier, in jouw tempo.

In mijn dagelijks leven ben ik moeder van twee (zo goed als) volwassen kinderen en baasje van hond en kat. Ik heb een fijne metgezel en voel me dankbaar om de fijne mensen met wie ik me verbonden voel in mijn leven.

Wil je meer weten over Haptotherapie en wat het voor jou kan betekenen?